Supă de fasole albă cu andive

andive
Supă de fasole albă și andive

Ingrediente

1 lingură ulei de măsline
2 cești ceapă, tocată fin
5 căței de usturoi, pisați
2 cești supă organică de legume
1 cană cu apă
1 linguriță rozmarin proaspăt tocat
2 cutii  de fasole Great Northern, nesărată, clătită și scursă
2 crenguțe de cimbru proaspăt
1 bucată de brânză cu crustă Parmezan Reggiano
8 cești de andive, tocate
1 ceașcă morcov, tocat
1/2 linguriță praf de ardei roșu
1/4 linguriță sare
1/4 linguriță piper negru proaspăt măcinat
1 linguriță oțet de vin alb
6 linguri brânză parmezan proaspătă, răzuită
2 cești crutoane de pâine , îmbrăcate în ulei de măsline extra-virgin
Mod de preparare 

Crutoanele : Încălziți 2 linguri de ulei de măsline extra-virgin într-o tigaie la foc mediu spre mare. Adăugați 2 căni  cu cuburi de pâine ciabatta tăiate potrivit.  Amestecați constant pentru a îmbrăca cuburile în  ulei. Condimentați cu sare și amestecați constant  până se prăjesc. După 2-4 minute vor fi rumenite pe toate părțile.

Supa : Adăugați ulei într-o tigaie si agitați pentru a unge toată suprafața. Adăugați ceapa și amestecați constant timp de 4 minute. Adăugați usturoiul și mai amestecați timp de 30 de secunde. Incălziți o oală olandeză (Dutch oven) la o temperatură peste medie.  Adăugați supa de legume organică  și ingredientele, inclusiv brânză cu crustă.  Aduceți la fierbere. Reduceți focul și fierbeți supa pentru încă  10 minute. Adăugați andivele și morcovul. Acoperiți și fierbeți  timp de 15 minute, până când morcovul se frăgezește. Adăugați praful de ardei roșu, sarea, piperul negru și oțetul. Scoateți crusta din supă și, la final, presărați brânza rasă peste supă.

 

Poftă bună!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s