Omletă de legume

Azi voi prepara o mâncare vegetariană. Este foarte uşor de pregătit şi sper să placă celor care adoră mâncarea vegetariană. Fiindcă suntem pe la sfârşitul sezonului de legume, legumele pe care îl mai aveţi în cămară le puteţi folosi pentru această omletă. O să aveţi nevoie de 1 dovlecel mic, 1 morcov potrivit, 1 ceapă roşie mică, 2 linguri unt sau margarină, 100 g mazăre congelată, sare, 6 ouă, 5 linguri de apă şi 1/4 linguriţă oregano uscat şi mărunţit.Se spală dovlecelul, se curăţă, se taie în patru pe lung şi apoi felii. Se curăţă morcovul şi se taie rondele foarte subţiri. Se topeşte untul într-o tigaie mare, dacă se poate pe teflon, la foc potrivit. Se pun dovlecelul, morcovul şi ceapa în tigaie şi se călesc 5-7 minute. Se reduce focul şi se adaugă mazărea. Se acoperă şi se mai căleşte circa 5 minute, până când s-au călit toate legumele. Se sărează după gust. Se bat ouăle cu apă, sare şi oregano şi se toarnă peste legume. Cu ajutorul unei palete pentru omletă se împing treptat marginile prăjite spre mijlocul tigăii, timp de 2-3 minute, până când începe să se umfle omleta. Se acoperă tigaia cu capac şi se mai lasă câteva minute la foc, până când s-a prăjit tot oul. Se aranjează omleta într-un castron şi se serveşte imediat. Poftă bună!

Legume şi ceapă roşie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s