Ca la mama acasă

Supă de legume ca la mama acasă

Întotdeauna mă simţeam ca la mama acasă când am mâncat o supă delicioasă. Această supă este una foarte simplă, se poate mânca şi de post, dar puteţi păstra şi în congelator pentru feluri de bază. Această supă vă va da un feeling ca la mama acasă! Ca să puteţi prepara acestă supă sănătoasă veţi avea nevoie de următoarele ingrediente: 2 morcovi mari, 1 nap mediu, 1 ceapă mare, 2 tije de ţeline, 1 roşie, 6 fire de pătrunjel verde, 1 căţel de usturoi, 1 frunză de dafin, 3/4 linguriţă cimbru uscat, mărunţit, 1,5 l apă. Mod de pregătire: Se rad morcovii şi napul. Ceapa se decojeşte şi se curăţă tijele de ţelină. Se spală roşia. Se spală pătrunjelul şi se zvântă. Apoi se taie toate în bucăţi mari. Se decojeşte căţelul de usturoi şi se pune împreună cu frunza de dafin, cimbrul şi legumele tăiate într-o oală mai mare. Se adaugă apa şi se pune la fiert la foc mediu. Se ia spuma care se formează în timpul fierberii. Se reduce focul şi se lasă supa pe jumătate acoperită să fiarbă la foc mic timp de 2 ore. Supa se pune în farfurii şi se serveşte imediat. Poftă bună!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s